IntroAtelierAtelierAtelierSmedenPrecisieMateriaalZettenSieraadAtelier

Intro

Welkom!

Read More

Atelier

Werken aan een sieraad

Read More

Atelier

of welke andere opdracht dan ook

Read More

Atelier

voer ik uit met toewijding , kunde en passie.

Read More

Smeden

De ambachtsman

Read More

Precisie

maakt met precisie en geduld, stap voor stap van een basismateriaal een mooi eindproduct. Hij moet werken tot een honderdste nauwkeurig om solderen en zetting goed uit te kunnen voeren.

Read More

Materiaal

Veelal gebruikt hij goud of zilver. Maar ook titanium is een mooi materiaal voor sieraden. Al dan niet in combinatie met goud.

Read More

Zetten

en waar gewenst een mooie steen

Read More

Sieraad

een uniek, naar persoonlijke wens gemaakt SIERAAD. Eventueel met gebruikmaking van een oud sieraad en door middel van gieten.

Read More

Atelier

WELKOM IN MIJN ATELIER

Read More

jankees@ateliervdwoerdt.nl
+31 6 538 612 87

Tips

Schoonmaak tips

Wanneer u een sieraad koopt, ziet het er uit als nieuw en dat wilt u graag zo houden. Door het dragen verliezen de sieraden vaak hun glans. Dit is niet alleen aan het dragen te wijten, maar ook aan vuil, crème en zeep die zich aan uw sieraad vasthechten.

Regelmatig zie ik sieraden die door vuil en zeep geheel “dichtgemetseld” zijn. Dat is natuurlijk heel vervelend. Door de sieraden zelf regelmatig schoon te maken kunt u dit grotendeels voorkomen.Als u thuis uw sieraden schoon wilt maken volgen hieronder enkele tips.

Heeft u geen tijd om professioneel advies te vragen en wilt u toch uw sieraden schoonmaken, dan dient u ze te wassen in lauw zeepsop. Na het wassen moeten de sieraden zo snel mogelijk droog gemaakt worden.

Mocht u uw sieraden liever niet zelf schoon willen maken, dan doe ik dit uiteraard graag voor u. Ik heb daarvoor de beschikking over een professioneel schoonmaakapparaat dat werkt op ultrasone geluidsgolven. Op die manier worden uw sieraden snel en perfect weer schoon.

Sieraden die geheel uit goud of platina vervaardigd zijn, kunnen schoongemaakt worden door ze te wassen in een mengsel van kokend heet zeepsop met een scheutje ammonia.
Na het wassen dient u de sieraden af te spoelen met heet water.
In de regel geldt, dat sieraden met doorzichtige stenen ook op deze manier gereinigd kunnen worden.
Met ondoorzichtige stenen moet u wat meer voorzichtigheid in acht nemen, omdat niet alle stenen bestand zijn tegen ammonia of tegen heet water. Opaal is bijvoorbeeld zeer zacht en gevoelig voor temperatuurverschillen. Daardoor kunnen scheurtjes ontstaan. Bij parels kan het hete water zelfs de parelkit oplossen.
Bij twijfel kunt u mij natuurlijk altijd om persoonlijk advies vragen.

Sieraden, waarin diamanten verwerkt zijn en ook oorknoppen kunnen het beste iedere dag schoongemaakt worden Op die manier houdt het sieraad immers zijn prachtige uitstraling.
Om dat te bereiken, kunt u de sieraden ’s avonds het in een potje met alcohol leggen. U zult zien, dat hierdoor het vuil wordt opgelost.

Antieke sieraden zijn vaak versierd met op foelie gezette, roosgeslepen diamanten. Aangezien niet alle zettingen waterdicht zijn moet, u dus voorzichtig zijn met water. Ingedrongen water kan namelijk de onderliggende foelie dof en vuil maken.
Is de foelie reeds verkleurd, dan zit er niets anders op dan de rozen er uit halen en de foelie te laten vernieuwen. Dat is over het algemeen een kostbare aangelegenheid.

Uniek

Met veel toewijding en plezier tracht ik mijn klanten te voorzien van unieke sieraden. Sieraden die (veelal) ontstaan in samenspraak met en/of op verzoek van de klant zelf of de…

Read More
Logo

Sommige logo’s hebben het in zich om er een mooi sieraad of zelfs een set van sieraden van te maken. Deze hanger en ring zijn hier voorbeelden van. Het sieraad…

Read More
Serie

Seriematig produceren van sieraden, gebeurt veel. Er zijn verschillende methodes om te reproduceren. Allereerst is er een uniek model nodig om een afdruk van te kunnen maken. Deze afdruk wordt…

Read More
Hergebruik

Oude sieraden kunnen omgesmolten worden en op die manier gebruikt worden voor de vervaardiging van een nieuw sieraad. Daarbij is de hoeveelheid materiaal niet altijd voldoende, zodat er soms ander materiaal…

Read More