IntroAtelierAtelierAtelierSmedenPrecisieMateriaalZettenSieraadAtelier

Intro

Welkom!

Read More

Atelier

Werken aan een sieraad

Read More

Atelier

of welke andere opdracht dan ook

Read More

Atelier

voer ik uit met toewijding , kunde en passie.

Read More

Smeden

De ambachtsman

Read More

Precisie

maakt met precisie en geduld, stap voor stap van een basismateriaal een mooi eindproduct. Hij moet werken tot een honderdste nauwkeurig om solderen en zetting goed uit te kunnen voeren.

Read More

Materiaal

Veelal gebruikt hij goud of zilver. Maar ook titanium is een mooi materiaal voor sieraden. Al dan niet in combinatie met goud.

Read More

Zetten

en waar gewenst een mooie steen

Read More

Sieraad

een uniek, naar persoonlijke wens gemaakt SIERAAD. Eventueel met gebruikmaking van een oud sieraad en door middel van gieten.

Read More

Atelier

WELKOM IN MIJN ATELIER

Read More

jankees@ateliervdwoerdt.nl
+31 6 538 612 87

Ontstaan

Hoe is de liefde voor het ambacht ontstaan?

Vanuit mijn technische achtergrond heb ik veel kennis van en ervaring met diverse aspecten van metaalbewerking. Omdat mijn vrienden en kennissen daarvan op de hoogte waren, hebben verschillende mensen mij gevraagd, of ik hun trouwringen zou willen maken. Enthousist en zonder enige schroom ben ik op die verzoeken ingegaan.

De gereedschappen, weliswaar in grove en grote uitvoeringen, had ik tot mijn beschikking. Vervolgens heb ik uitgezocht, hoe en waar ik aan de juiste materialen kon komen. Daarnaast heb ik me verder verdiept in informatie over het verwerken van goud en zilver.

Op die manier ben ik vol vertrouwen en toewijding begonnen. Ik ontdekte dat mijn creativiteit, mijn sociale vaardigheden en inlevingsvermogen in het bijzonder mij de mogelijkheid gaven aan te voelen, waar mensen naar op zoek waren. Zo is een nieuwe passie ontstaan, die van gericht ontwerpend en uitvoerend edelsmid.

Vervolgens heb ik een aantal jaren voor steeds meer familieleden, vrienden en kennissen sieraden gemaakt en ook reparaties uitgevoerd. Hierdoor onstond bij mij de behoefte om nog meer de diepte in te gaan en mijn kennis uit te breiden. In Amsterdam ben ik de avond opleiding goudsmeden gaan volgen. Deze heb ik binnen 2 jaar kunnen afronden met mijn vakdiploma.

Nog dagelijks doe ik nieuwe ervaringen op, vooral door open te staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Mijn atelier aan huis biedt mij de mogelijkheid voor iedereen passend werk – in de breedste zin van het woord – te maken.

Uniek

Met veel toewijding en plezier tracht ik mijn klanten te voorzien van unieke sieraden. Sieraden die (veelal) ontstaan in samenspraak met en/of op verzoek van de klant zelf of de…

Read More
Logo

Sommige logo’s hebben het in zich om er een mooi sieraad of zelfs een set van sieraden van te maken. Deze hanger en ring zijn hier voorbeelden van. Het sieraad…

Read More
Serie

Seriematig produceren van sieraden, gebeurt veel. Er zijn verschillende methodes om te reproduceren. Allereerst is er een uniek model nodig om een afdruk van te kunnen maken. Deze afdruk wordt…

Read More
Hergebruik

Oude sieraden kunnen omgesmolten worden en op die manier gebruikt worden voor de vervaardiging van een nieuw sieraad. Daarbij is de hoeveelheid materiaal niet altijd voldoende, zodat er soms ander materiaal…

Read More